Hapkido Ground Fighting

Hei,

otsikko on hieman harhaanjohtava. Hapkidossa kun tehdään kaikki jotta mahdollinen eskaloituminen ei johtaisi maassa kamppailuun. Hapkidon etenkin Kwan Nyom Hapkidon periaatteena on vahvat pystytekniikat.

Vaikka sinun painitaitosi olisivat kohtuulliset täytyy muistaa realistisen itsepuolustuksen näkökulmasta muuttuvat tekijät. Hyökkäjiä voi olla useampi kuin yksi ja on huomattavasti vaarallisempaa jäädä puolustautumaan maahan mahdollisia useamman henkilön kohdistamia lyöntejä ja potkuja vastaan kuin pystyssä. Myös pakeneminen ei ole maasta käsin helppoa. Henkinen moodi muuttuu helposti selviytymis taistelusta voitto taisteluksi etkä välttämättä irtaannu vastustajasta maassa mikäli koet että pystyt olemaan hetken hallinnassa.

Maassakamppailessa täytyy ottaa huomioon myös alusta. Asfaltilla, hiekalla tms. alustalla oma liike ei ole sujuvaa niinkuin harjoitussalin lattialla. Tämä kuuluu huomioida myös harjoittelussa jotta harjoitteet ja tekniikat olisivat sellaisia jotka voisivat mahdollisimman hyvin toimia myös "oikeassa elämässä".

Periaatteet Hapkido maassa puolustautumiseen.

1. tasapaino, kun sinut yritetään saada maahan älä alistu vaan kamppaile hyvän tasapainon puolesta

2. mikäli joudut maahan nouse heti ylös, jopa pienellä riskillä

3. jos et pysty suorittamaan ylösnousemista turvallisesti niin pidä etäisyyttä vastustajaan mm. potkuilla

4. jos potkiminen ei ole mahdollista tai tuota tulosta pyri hetkellisesti kontrolloimaan vastustajaa siten ettei hän kykene vahingoittamaan sinua. Kontrollin jatkeeksi pyri kaatamaan vastustaja esim. vipuliikettä hyväksi käyttäen ja nouse heti ylös.

5. mikäli hyökkääjä pääsee päällesi eri tyyppisiin positioihin valmistaudu niihin harjoittelemalla kaikki tyypillisimmät ja todennäköisimmät positiot ja niistä poistuminen rutiininomaiseksi.

Yleensä 1-2 tehokasta harjoitetta/tilanne on parempi kuin jokaisesti 100 temppua joita et edes muista.

Ohessa kaksi lyhyttä video klippiä jossa keskityttiin kohdan 4. teeman mukaiseen harjoitteluun.

https://www.youtube.com/channel/UCml-0Sq-GdIlstx-f_iIT_Q/videos

Oikein hauskoja harjoittelu hetkiä sinulle!

Master Tapio ja Hapkido Helsinki

Featured Posts
Recent Posts