Vauhdikasta menoa Hapkido-Junioreiden leirillä Liikuntamyllyssä!
Viime sunnuntaina 20.11.2016 kerättiin jo kolmannen kerran sekä HMAC:n Hapkido-junioreiden että Helsingin Hapkido Ry:n Hapkido-junioreiden energiat yhteen kasaan Liikuntamyllyyn pienoisleirille. Kaksi tuntia vierähti alyttömän nopeasti BSBN Hans van der Enden (3. dan) johdolla erillaisten liikunnallisten ja kamppailullisten harjoitteiden parissa! Salissa oli tänä vuonna reilu 50 Junioria, joten hulinaa riitti koko illan, eikä meno laantunut hetkeksikään!


Leiri aloitettiin Hapkido-tyyliin kokoamalla nuoret treenaajat muotoon...


...jonka jälkeen mentiin kovan huudon kera hevosseisontaan ja asennoiduttiin treenaamaan Hapkidoa kaikille tutulla Tan Jun hengityksellä.


Lämmitelynä oli mm. kamppailua punnerrusasennossa, jossa koitetiin saada vastustaja kaatumaan vatsalleen...


..sekä "puskutraktoria", eli mentiin istumaan selät vastakkain ja tarkoitus oli saada kaveri työnnettyä viivan yli...

...periaatteessa 1 vs 1 idealla, mutta Jens sai hiukan apua Aradilta isoveljeään vastaan :)


Tämän jälkeen palattiin muotoon ja Hapkido-tekniikoiden pariin, eli kerrattiin "torjunta ylös" - kuten Hans opasti, oiva keino estää jotakuta ryöstämästä pipoa ;).


Muodossa jatkettiin seuraavaksi kaikille tutuilla valkoisen vyön potkuilla ja lyönneillä...

Muo

...tietenkin raikuvien huutojen kera!


Hapkidon perustekniikoiden jälkeen siirryttiin jonoihin ja ohjelmassa oli "free-style" hyppelyä pehmeille patjoille. Kaikki vuorollaan juostiin siis kohti patjaa ja hypättiin patjalle haluamallaan tavalla! Hypyissä nähtii tuttuja Hapkidon rullauksia eteen, kovia kaatumisia, voltteja sekä muita mitä mielikuvituksellisimpia tapoja laskeutua patjalle!Patjojen jälkeen porukka jaettiin kahtia ylempiin ja alempiin vöihin. Alempien vöiden tehtävä oli päästä pukkihypyllä punavöisten avustajien yli ja tehdä heti perään pehmeä rullaus eteen. Alkujännityksestä huolimatta kaikilta pukkihypyt alkoivat sujua loistavasti!


Ylemmillä vöillä oli sitten omat haasteensa "lentävien" sivullekaatumisten ja vauhdilla tehtyjen kovien kaatumisten parissa!


Kaatumisten jälkeen mentiin Hapkidon itsepuolustustekniikoiden pariin. Kaikki pääsivät kokeilemaan työnnöstä mm. sormilukkoa ja kyynervarsilukkoa päältä...


...ja sitten Hans neuvoi, miten karhusyleilyotteella takaapäin hyökkäävän henkilön voi kataa maahan selälleen!


Lopuksi tutuun tyyliin leiri päätettiin tiukaan ja hyvin tasaväkiseen köydenvetoon, jossa kaikki jaksoivat vielä tsempata itseään ja tosia kiskomaan kovempaa raikuvien huutojen säestyksellä!


Takana on siis kaiken kaikkiaan hieno ja energinen Juniorileiri jälleen kerran. Tällaisten tapahtumien jälkeen yhteistyötä Suomen Hapkido-Junioreiden välillä on ilo jatkaa ja tuskin maltamme odottaa keväällä järjestettäviä kisailuja HMAC:llä...Suuret kiitokset kaikille mukana oleille junnuille, ohjaajille ja erityisesti Helsingin Hapkido Ry:lle ja BSBN Hans van der Endelle hauskan ja iloisen tapahtuman järjestämisestä!


HAP KI DO !!!

P.S. Videokooste kisoista tulossa lähiaikoina!

Blogin kuvat: Elina Terävä ja Eija Komulainen

Featured Posts
Recent Posts