Hapkido-Junioreiden kevätkisailut HMAC:llä 6.5.2017

HMAC:llä on järjestetty Juniori-Hapkidolaisille leikkimieliset kevätkisailut jo vuodesta 2014 alkaen. Tapahtumaan on kutsuttu kaikki nuoret Hapkido-treenaajat ympäri Suomea näyttämään taitojaan ja ennen kaikkea pitämään hauskaa.

Tällä kertaa tapahtuma osui aurinkoiselle lauantaille 6.5. mukana oli noin kolmekymmentä junioria HMAC:ltä ja Helsingin Hapkido Ry:stä Myllypurosta. Meno oli vauhdikasta ja Juniorit yllättivät opettajansa jälleen suorituksillaan, jollaisia ei treeneissä oltu nähtykään!

Hapkidolle uskollisesti kisailut aloitettiin Tan Jun -hengityksellä muodossa...

Sen jälkeen jaettiin Junnut ja ohjaajat kahteen porukkaan, tehtiin maalit potkutyynyistä ja heitettiin pellivälineet, eli ilmapallot, ilmaan. Hapkido-pallo sai alkaa, eli tarkoitus oli saada pallo maaliin... ja Hapkido-tyyliin painiminen yms. kamppailu oli toki sallittu! Välillä pelivälineitä oli useampikin, mutta peli päättyi lopulta kaikkien ilmapallojen rikkoutumiseen ja punnerruksiin :) Ja taisi se toinen joukkue nipin napin tehdä enemmän maaleja....

Ilmapallopelin jälkeen porukka pääsi pienenlle juomatauolle ja sitten jatkeettiin potkurallien parissa. Ensin oli vuorossa etupotkuja salin toisesta päästä toiseen...

...ja sitten kiertopotkuja vuorojaloin...

...ja lopuksi kiertopotkuja eteenpäin liikkuen samalla jalalla, joka olikin jo haastavampaa, mutta sujui hienosti!

Potkujen jälkeen oli vuorossa Junioreiden omat esitykset, joita nähtiin tänä vuonna kahdeksan. Ihastuttavalla itsepuolustusnäytöksellä aloittivat HMAC:n nuoret tytöt Emilia, Laura ja Jade, sitten oli vuorossa hyvin harjoiteltu Aradin ja Jeren hyppypotkuesitys säkkeihin, Talhan ja Sedran taidokas hyppypotkuesitys ilmaan, koreografialtaan vakuuttava Bäharin, Lamian, Sushmitan ja Arin näytös, jossa Ari paikkasi esitysksestä puuttuvaa Marikoa; Aapon, Elinan, Hugon ja Sakarin hienosti suunniteltu ja monipuolisia tekniikoita sisältävä kännykkätaistelu, Kaurin loistavasti sujuva lyönti-potku-kombinaatio, Kasperin, Pyryn ja Toten vauhdikas ja hauska itsepuolustusnäytös sekä lopuksi Roosan ja Sofian hauska ja realistisia ja hyvinharjoiteltuja tekniikoita sisältänyt esitys. Kaikki esitykset olivat aivan omaa luokkaansa ja hyvin harjoiteltuja ja suunniteltuja!

Esityksistä tulossa myöhemmin linkki videokoosteisiin!

Esitysten jälkeen jatkettiin pukkihyppelykisalla Hapkido-tyyliin, eli sai valita itselleen sopivankorkuisen pukin, hypätä sen yli ja sen jälkeen piti heti tehdä Hapkidon eteenpäinrullaus. Korkeimman pukin taisi tänä vuonna ylittää vain Talha Myllypurosta, mutta moni teki omia ennätyksiään tässäkin lajissa!

Pukkihyppyjen jälkeen siirryttiin kaatumisiin. Ensin hypättiin Hapkidon eteenpäinrullauksella korkeusesteen yli, aloittaen yhden tyynyn yli hypystä. Joka kierroksella este kasvoi yhdellä tyynyllä ja kisasta tippui, kun tyynyt alkoivat tippua. Korkeimman esteen, eli seitsemän tyynyä, ylitti tänä vuonna Talha, mutta tässäkin moni Juniori ylitti itsensä ja hyppäsi huikean korkealle omaan kokoonsa nähden!

Korkeuden jälkeen hypättiin pituutta samaan tyyliin, eli esteen pituus kasvoi joka kierroksella. Tässä lajissa useampi ylitti pisimmän esteen, mutta ohjaajat vakuuttuivat erityisesti HMAC:n Jeren hypystä ja pehmeästä alastulosta!

Kaatumisten jälkeen oli vuorossa loppupeli, eli laitettiin porukka jälleen muotoon ja jaettiin kahteen joukkueeseen. Toisen joukon pomoksi tuli HMAC:n Nico ja toisen Myllypuron Mika. Sen jälkeen toinen joukkue laitettiin takahuoneeseen, ja toinen joukkue sai 20 pyykkipoikaa piilotettavaksi saliin. Takahuoneessa olleella joukkueella oli tämän jälkeen 5 minuuttia aikaa salissa koittaa saada mahdollisimman monta pyykkipoikaa siniseen koriin ja toinen joukkue sai toki estää. Tämän jälkeen roolit vaihtuivat, ja toinen joukkue taisi onnistua lopulta keräämään yhden pyykkipojan toista joukkuetta enemmän!

Loppuleikin jälkeen vuorossa olikin enää palkintojen jako.

Tänä vuonna ohjaajat päättivät palkita Talhan korkeushyppykaatumisestaan...

...Jeren pituushyppykaatumisestaan..

...kaikki esitysten tekijät upeista suorituksistaan, tosin HMAC:n Emilia, Laura Jade sekä Myllypuron Roosa ja Sofia ansaitsivat pienet lisäpalkinnot...

Lisäksi päätettiin palkita itsensä ylittämisestä ja iloisesta sekä innokkaasta asenteesta kaikissa päivän peleissä ja kisailuissa kaksi henkilä, eli Sedra Myllypuorsta ja Sushmita HMAC:ltä!

Toki koko iloinen ja innokas osallistujajoukko oli ansainnut kunniakirjat ja pienet palkinnot. Kiitos kaikille mukana olleille aikuisille ja lapsille jälleen kerran onnistuneesta tapahtumasta!

HAPKIDO!

P.S: Videokooste kisoista ja näytöksistä tulossa lähiviikkoina!

Featured Posts
Recent Posts