Hulvatonta menoa Hapkido-Junioreiden kevätkisailuissa 5.5.2018!

Toukokuun ensimmäisenä lauantaina, 5.5.2018, valtasi riemukas tunnelma jälleen HMAC:n, kun salilla järjestettiin Hapkido-Junioreiden kevätkisailut jo viidennen kerran!

Mukana kisailemassa oli tänä vuonna yhteensä reilu 30 Junioria HMAC:ltä ja Helsingin Hapkido Ry:stä Myllypurosta sekä ohjaajia kummastakin seurasta.

Kisailut aloitettiin perinteisillä tan jun-hengityksillä, joiden jälkeen porukka jaettiin kahteen joukkueeseen, joista toista johti KSN Nico ja toista KSN Jani HMAC:ltä. Joukkueilla oli 4 minuuttia aikaa yrittää ryöstää "ilmapallomunia" omaan pesäänsä yhdestä pesästä, joissa munia hautoivat BSBN Hans, CGN Ari ja Hanna...

...peli tosin päättyi tasapeliin, kun kaikki "munat" pamahtivat rikki :D

Hiukan kun oli saatu kropat lämpenemään alkupelissä, oli ohjelmassa KSN Janin ja KSN Nicon vetämät reaktiokisat, joissa piti yrittää juosta salin toiseen päähän ja napata "tötsä" ennen muita. Mikäli tötteröä ei saanut, tippui kisasta ja tötsän saaneet jatkoivat semifinaaleihin ja finaaleihin, joissa tötsiä oli enää yksi. Lähtö kisoissa tapahtui polvi-istunnasta, hevosseisonnasta ja päinmakuulta. Kisassa nähtiin huikeita spurtteja ja syöksyjä sekä junnuilta että ohjaajilta, joista CGN Ari ovelasti nappasi tötsän muiden nenän edestä!

Kolmantena kisalajina vuorossa olivat potkurallit, jossa ensin potkittiin hyviä etupotkuja vuorojaloin...

...sitten kiertopotkulla vuorojaloin...

...sekä kiertopotkuilla samalla jalalla puoleen väliin salia!

Jalat kun olivat lämmenneet, jatkettiin vielä yhdellä potkukisailulla, jossa tehtävänä oli osua ilmapalloon haluamallaan potkutekniikaalla. Joka kierroksella ilmapallo toki nousi ylemmäs ja ylemmäs ja joukosta tippui, kun ei enää osunut....

...potkujen palautuksella ei tällä kertaa ollut niin väliä, kuten kuvasta näkyy :D

Potkujen jälkeen oli hetken tauko, jolloin kaikki Hapkido-näytösten tekijät saivat hetkenaikaa hioa esityksiään ennen estradille astumista.

Esityksiä oli valmisteltu peräti 11, joista osa oli itsepuolustusnäytöksiä, osa omia potku/-lyöntikombinaatioita ja nähtiinpä tänä vuonna yksi taidonnäyte pitkällä kepilläkin! Erityinen oli myös Myllypuron 11 juniorin esittämä treeninäytös, jossa näkyi esimerkillistä toimintaa muodossa koko joukolta. Näytökset olivat toisiinsa nähden melko erilaisia ja kaikki olivat erittäin hienoa katseltavaa -vuosivuodelta Juniorit pääsevät yllättämään meidät ohjaajat taidoillaan näissä esityksissä!

Kaikki näytökset nähtävissä täällä: https://youtu.be/CfWJziL3jE8

Upeiden näytösten jälkeen ohjelmassa olivat tutut hyppykaatumiset, joissa tänä vuonna hyppytaidon lisäksi korostettiin turvallista ja puhdasta hapkidon eteenpäinrullausta.

Ensin hypättiin korkeutta yhden tyynyn yli ja kierros kierrokselta tyynypino kasvoi ja kun tyynyt kaatuivat, tippui pelistä pois.

Tällä kertaa kisa keskeytettiin kuuteen tyynyyn, kuvassa korkeimman esteen ylittänyt Juniorinelikko!

Toisena hyppykaatumishaasteena oli pituushyppy, jälleen yhdestä tyynystä alkaen.

Tässä kukaan ei ihan päässyt kolmen pitkittäisen tyynyn yli, mutta tämä poikaviisikko melkein siinä onnistui!

Kaatumisten jälkeen jäljellä oli enää loppuleikki, eli Hapkido-korista ilmapalloila KSN Nicon ja KSN Janin johdolla. Koreina toimivat tällä kertaa ohjaajat CGN Ari ja Hanna.

Iloisen pelin jälkeen istuttiin vielä hetkeksi muotoon, sillä vuorossa oli KSN Elinan kiitossanat sekä palkintojen jako.

Tänä vuonna kaikki esiintyjät, eli melkein koko kisailijajoukko, palkittiin kaikki tikkarein...

...lisäpalkinnot ja kunniamaininnat saivat tosin Ava ja Arad realistisesta, hyvin Hapkidoa esille tuoneesta itsepuolustusnäytöksestään...

...sekä Linnea, Emilia ja Laura koreografisesti upeasta taitonäytöksestään!

Tänä vuonna erityispalkinnot hyvistä suorituksista ja tsempistä kaikissa kisalajeista saivat HMAC:n Toivo sekä HMAC:n Junior ja Helsingin Hapkido Ry:n Otso.

Kaikki saivat toki myös kunniakirjan osallistumisestaan... myös Helsingin Hapkido Ry:n pääohjaaja BSBN Hans sekä KSN Elina HMAC:ltä, mikä antoi molemmille aihetta hymyyn!

KIITOS KAIKILLE MUKANA OLLEILLE JUNIOREILLE, OHJAAJILLE JA YLEISÖLLE JÄLLEEN KERRAN ONNISTUNEESTA TAPAHTUMASTA, VUODEN PÄÄSTÄ TAAS UUDESTAAN!

Koostevideo kisoista: https://youtu.be/lSIlfqahiYs

Kuvat: HMAC ja Helsingin Hapkido Ry/ Eija Komulainen

Featured Posts
Recent Posts