GMG World Tour 2019 Finland 4.-7.4.2019

Kwan Nyom Hapkidon Suurmestarin Geoff Boothin maailmankiertueen suomenvierailun ajankohta osui tuttuun tyyliin aurinkoisille kevätpäiville 4.-7.4.2019. Vierailu sisälsi neljä hikistä seminaaripäivää sekä tietenkin huppuhetkenä lauantain Spirit-testin, jossa kokelaina oli tällä kertaa kahdeksan raavasta miestä ympäri Suomea!

Seminaaripäivä 1 alkoi HMAC:llä peruspotkujen hiomisella sekä käytännön sovelluksilla erityisesti lähietäisyydeltä.

Potkimisen jälkeen käytiiin läpi muutamia muuttuneita tekniikoita, lähinnä parannuksia ja tarkennuksia valkoiselle ja oranssille vyölle.

Lounaan jälkeen oli luvassa joitakin alasvientejä sekä maassa hallintaa erilaisin (kivuliain ja siten myös kaikille mieluisin) lukoin sekä päivän lopuksi oma tekniikoita ja tekniikkakuittauksia!

Seminaaripäivä 2 alkoi HMAC:llä lyöntien merkeissä, keskittyen erityisesti niiden hyödyntämiseen itsepuolustuksessa. Tämän jälkeen oli ennen lounasta mahdollisuus hio omia lyöntejä ja muitakin tekniikoita.

Lounaan jälkeen jatkettiin lukkovirtojen parissa, KSN Nicon startilla ja GMG:n perehdytyksellä aiheeseen syvemmin.

Perjantaina kaikki lauantain Spirit-testiin tähtäävät kokelaat seisoivat yhtenä kappaleena rivissä, melko vakavina tosin....

Lauantai-aamu alkoi HMAC:llä mustienvöiden testauksella, jossa huomion keskipisteenä olivat tällä kertaa Antti ja Marko Pohjanmaalta, tähdäten 3. danin mustiksi vöiksi. Intensiivinen koe tarjosi hyvät alkulämmöt päivään sekä kokelaille että avustajille!

Varsinainen seminaaripäivä 3 sisälsi "katuhapkidoa", eli hiukan haastavammissa tilanteissa toimivia tekniikoita, joita opettivat Suurmestarin lisäksi Suomen head instructorit.

Seminaarilla tunnelma oli hikinen, sillä sali oli täynnä energisiä Hapkido-harrastajia ympäri Suomea!

Seminaarin lopuksi GMG:llä oli myös ilo myöntää aamupäivän kokelaille, Markolle ja Antille 3. danin vyöarvot - täysin ansaitusti hyvistä suorituksista testissä! Lisäksi jo ETS:n aikaan IHA:n Head Instructoreiksi ylennetyt SBN Teemu ja SBN Pauli saivat sertifikaattinsa sekä tuore BSBN Marko ylennyksen Instructoriksi, BSBN Antti ja BSBN Tommi taas ylennykset Senior Instructoreiksi. Onnea kaikille merkittävistä virstanpylväistä Kwan Nyom Hapkidon saralla!

Seminaarien jälkeen alkoi jännitys tiivistyä HMAC:llä ja yleisöä valua sisään, sillä GMG:n vierailun päätapahtuma, mustien vöiden Spirit test, alkoi lähestyä...

Kahdeksan kokelasta, kaksi HMAC:ltä, kaksi Helsingin Hapkido Ry:stä, yksi Espoosta, yksi Anjalankoskalta, yksi Nastolasta ja yksi Nurmosta, olivat valmiina näyttämään, onko heillä taistelutahtoa mustiksi vöiksi saakka!

Joten hiukan yli klo 17 alkoi kokelaiden höykytys!

Kukaan kovakuntoisista kokelaista ei luovuttanut, vaan taisteli loppuun saakka halliten tekniikkansa hyvin, joten kokeen jälkeen heidän opettajillaan oli suuri ilo sitoa kaikkille mustat vyöt vyötärölle!

Paljon onnea vielä kerran uudet Kwan Nyom Hapkidon mustat vyöt CGN Sami, CGN Mika, CGN Toni, CGN Lars, CGN Tuukka, CGN Teemu (K.), CGN Teemu (H.) ja CGN Tuomas! Tästä on hyvä jatkaa kohti uusia haasteita!

Loistavan lauantain jälkeen GMG:n vierailu jatkui vielä sunnuntaina Liikuntamyllyssä pidetyllä seminaarilla, jossa aiheena olivat heitot, lukot ja pidätykset variaatioineen sekä yhden käden tekniikat.

Sunnuntai illan päätti Helsingin Hapkido Ry:n isännöimä, Junioreille suunnattu Suurmestarin seminaari, jollaista Suomessa ei ole aiemmin järjestetty! Teemana oli Hapkidon "maagiset tekniikat" perustuen ympyräteoriaan. Tunnelma seminaarilla oli iloinen ja lapset utelivat Suurmestarilta mm. lempipotkuja ja kaatumisia...

Näihin hilpeisiin tunnelmiin oli hyvä päättää Suurmestarin Suomenvierailu 2019, nyt vain ahkerasti treenaamaan kaikkea opittua omilla saleilla ennen seuraavia tapahtumia!

Kiitos ja kumarrus GMG:lle opetuksesta ja läsnäolosta, järjestäjille hyvin organisoidusta tapahtumasta ja erityisesti kaikille seminaareille osallistuneille iloisen tunnelman luomisesta sekä läsnäolosta.

Suomen vierailusta kuvia ym. löytyy myös GMG:n matka-blogista:

http://www.hapkido.com.au/forum/viewtopic.php?f=13&t=2066&fbclid=IwAR2nfUuymu2sX0husRpkXPFy6kAC9PjaFbUu77zfwKkXopDhbZ1KbvZU6jQ

Featured Posts