HMAC:n vyökokeessa 11 Hapkido-juniorin vyön väri vaihtoon!

Tänään 18.5.2019 pidetyssä HMAC:n vyökokeessa nähtiin jälleen melko iso joukko Kwan Nyom Hapkido-Junioreita, jotka halusivat näyttää parasta osaamistaan Mukana oli yhdeksän oranssi-valkoista, yksi oranssi, kaksi kelta-oranssia ja yksi vihreä-keltainen kokelas, joiden iät hajaantuivat 7-14 ikävyuoden väliin.

Koe aloitettiin perinteisellä tan-jun hengityksellä, kuten Kwan Nyom Hapkidoon kuuluu.

Tekniikoista ensin tehtiin muodossa torjuntoja, lyöntejä, potkuja sekä niiden kombinaatioita, ja jonkin verran yleisliikkeitä aina kun huuto jäi liian vaisuksi.

Tämän jälkeen vuorossa oli irroituksia ja lukkoja valkoiselta vyöltä vihreä-keltaiselle sekä muutama heittokin vihreä-keltaisen tekniikoista. Suurimmaksi osaksi tekniikat sujuivat hyvin, pientä askelkuviosählinkiä lukuun ottamatta :)

Vyökokeeseen kuului toki myös joukko kaatumisia, eli eteen- ja taaksepäinrullauksia, sivulle kaatumisia, kovia taakse ja puolikovia kaatumisia useampia kymmeniä.

Tämän jälkeen mentiin multiple grablingiin, jossa pienemmät tekivät kierrokset perinteiseen tapaan. Ylemmät vyöt ja vanhemmat juniorit taas joutuivat hiukan kovemman ryöpytyksen kohteeksi aikaa vastaan ja multiple grabblingin ohella piti vielä tehdä lihaskuntoa sekä potkia ja lyödä säkkiä. Täytyy sanoa, että tässä kaikki osoittivat hyvää osaamista ja sähäkkä tekemisen meininki oli hyvin mukana sekä keskellä olijoilla että hyökkääjillä!

Lopuksi vielä testattiin muutama asia uudestaan sekä kuntoiltiin 5 min yleisliikkeillä ja 5 min lankutuksella koetuloksia odotellessa...

Hyvä keskittyminen koetilanteeseen oli hienosti havaittavissa Junnuilla, samoin kuin sähäkkä kamppailullisuus sekä oikea asenne erityisesti multiple grabblingissa. Pientä viilausta tekniikoissa aina löytyy, mutta tällä kertaa isompia ongelmia ei ollut kellään, joten oli ilo päästää koko joukko kokeesta läpi!

ONNEA KAIKILLE KOKELAILLE, TÄSTÄ ON HYVÄ JATKAA TREENAUSTA!

Featured Posts
Recent Posts